Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Zakaj je ljubezen nemogoče razložiti?

16. 6. 2017; 08.08
Avtor: K.M.
Love-Life
Se večkrat sprašuješ, kako veš, da si v nekoga zaljubljena do ušes?

Je to takrat, ko ti srce razbija sto na uro že samo ko ga zagledaš ali takrat, ko se stopiš ob vsaki besedi, ki jo izreče. Ljubezen je zelo prijetna stvar, s katero se spopadamo vsi in vsak na svoj način. Nekaterim ni prav nič všeč, da postanejo živčni, ko vidijo osebo, ki jim je všeč, drugi pa ob tem prav uživajo. Zase nekako veš, kako čutiš, da si zaljubljena, pa bi znala to razložiti nekomu, ki še ni bil nikoli zaljubljen? Da se ne boš več obremenjevala s tem, kako si ljubezen razlagati, ti bomo pomagali mi in ti povedali, zakaj je ljubezen tako nemogoče razložiti.

1. LJUBEZEN NIMA RAZLOGA
Verjetno že veš, da ne glede na to, kako močno se trudiš ne moreš zavestno odločati o tem, v koga se boš zaljubila. Če bi zaljubljanje potekalo tako, kot si včasih predstavljamo, da bi samo naredili kljukice pri kriterijih, ki si si jih v glavi za bodočega fanta postavimo, bi bilo vse skupaj veliko veliko lažje. Žal ali pa na srečo pa se največkrat zaljubimo ravno v nekoga, ki čisto ali pa skoraj nič ne ustreza tvojim v naprej postavljenim kriterijem. Zato ti priporočamo, da ne razmišljaš preveč, kakšnega fanta ne bi nikoli imela, saj se zarečenega kruha največ poje.


2. LJUBEZEN TE NAREDI POGUMNO
Se ti je že zgodilo, da se v fazi zaljubljenosti včasih sploh ne prepoznaš več? Vedno si bila neustrašna, pogumna punca brez treme, ki se je lahko pogovarjala s komurkoli. Ko pa pride mimo on, ostaneš brez besed, ne veš kam bi gledala in kaj bi ga vprašala. To je nekaj čisto normalnega, s čimer se spopada skoraj vsak, ki je zaljubljen. Ko boš premagala to vrsto treme, boš pridobila pogum in zagon tudi na drugih področjih, kjer boš ovire, ki ti bodo stale naproti premagovala z največjo lahkoto.
3. LJUBEZEN PRIDE PRED RESNICO


Moč ljubezni je tako velika in nerazložljiva, da velikokrat preglasi naš naravni nagon in zaradi nje včasih tudi prikrijemo resnico. Lahko gre za majhno laž, kot na primer, da boš svoji najboljši prijateljici zatrjevala, da ji nova frizura zelo pristoji, čeprav boš v resnici mislila drugače ali pa za malo večjo laž, ko bo starš otroku prikril, da mu je umrl njegov hišni ljubljenček. Skrivnostna moč ljubezni nas prisili v laž, da bi z njo zavarovali ljudi okoli sebe, ki jih imamo radi. To pa na žalost ni vedno najboljša odločitev. Laganje se še nikoli ni končalo dobro, tudi če si s tem želiš nekoga zaščititi.
4. LJUBEZEN GOVORI UNIKATEN JEZIK
Ljubezen ne govori jezika, ne gleda na barvo kože in ne obsoja. Kolikokrat se je že zgodilo, da sta se zaljubila dva človeka iz popolnoma različnih kultur, brez da bi govorila jezik drug drugega. Ujela sta se na popolnoma drugačnem nivoju, ki ga je nemogoče razložiti. Prav tako se s svojim hišnim ljubljenčkom ne moreš pogovarjati, pa velikokrat točno veš, kaj ti želi povedati in je tvoj najboljši prijatelj. To je še en dokaz, kako vseobsegajoča je lahko ljubezen.


5. LJUBEZEN POVEZUJE VSO ČLOVEŠTVO V ENO
Z gotovostjo lahko trdimo, da naš svet vodi ljubezen. Brez nje bi človeštvo že zdavnaj propadlo, saj je ljubezen tista, ki nam daje moč, da se poberemo, ko nam je najbolj hudo in nas med seboj tudi brezpogojno povezuje. Kar resnično potrebujemo vsi ljudje in brez česar bi bilo brezsmiselno živeti je ljubezen.

prejšnji članek
S tem nad menstrualne krče
S tem nad menstrualne krče
naslednji članek
Ti starši ne zaupajo?
Moj life
Ti starši ne zaupajo?
Preberite tudi