mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Osamljena sem

9. 2. 2017; 03.06
Avtor: Najstnica pomaga
osamljena
Kaj naj naredim?

Že nekaj časa imam problem, ki ga ne znam rešiti. To je osamljenost. Živim v manjšem kraju in zelo daleč je od naše hiše do prvega naselja, tudi sosedov nimamo blizu. Razen sošolcev in sošolk v šoli nimam kaj dosti prijateljev, pa tudi s temi si nismo posebej blizu, ker nisem v skupini priljubljenih. Pred časom sem imela najboljšega prijatelja iz sosednje vasi, ki pa je pogosto hodil na obisk k babici, ki je živela malo naprej po cesti od naše hiše. Kar nekaj let sva se družila in si bila zelo dobra. Potem pa sva se lani sprla zaradi neke malenkosti in od takrat nimava stikov. Močno ga pogrešam, a se bojim navezati stik z njim, ker ne vem, kako bi se odzval na to. Mislim, da me on ne pogreša tako močno, saj živi v večjem kraju in ima več prijateljev kot jaz. Poleg tega je zelo občutljiv in zamerljiv in vem, da mi ne bi kar tako oprostil, če se opravičim, saj bi želel, da ga prosim, naj se vrne. Sploh pa se ne strinjam, da je bil spor samo moja krivda in da ima on prav. Kaj naj naredim? Kaj mi svetujete?

Predlagam, da najprej premisliš, kaj si res želiš. Res pogrešaš njega ali samo nekoga, ne nujno njega? Če si želiš imeti samo prijatelja, potem lahko razmisliš tudi o iskanju novega. To pomeni, da se vpišeš v kak krožek, interesno dejavnost, šport ali kaj drugega, kjer lahko spoznaš veliko ljudi. Potem vztrajaj pri tem in prej ali slej se lahko s kom iz skupine razvijejo tudi tesnejše vezi. Seveda lahko tudi sama pospešiš dogajanje, se s to osebo pogovarjaš, jo kam povabiš, napišeš kak SMS …


Če pa pride v poštev samo ta prijatelj in pogrešaš prav njega, je edina možnost, da se spoprijateljiš nazaj. Če bo to terjalo od tebe dobro mero opravičevanja, morda celo vztrajanja, potem – če se odločiš, da je vredno – se loti projekta. Napiši mu ljubko sporočilo, čim bolj iskreno. Pojasni reči. Priznaj, da ga pogrešaš in se želiš ponovno spoprijateljiti. Povabi ga kam. Popihaj mu na dušo s kakim kompromisom. Zakoplji bojno sekiro. Navsezadnje se nima smisla prepirati zaradi malenkosti, še zlasti če se z nekom tako dobro razumemo, kot sta se vidva.

prejšnji članek
Obutev, ki je vedno v modi
Lepotičenje
Obutev, ki je vedno v modi
naslednji članek
Razgaljeni Justin Bieber
Obsedena!
Razgaljeni Justin Bieber
Preberite tudi