Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

To so največje zmote o spolnosti!

8. 4. 2017; 08.00
Avtor: K. Š.
Do’s-and-Don’ts-in-a-teenage-relationship
Najbrž si tudi ti v svojem življenju slišala že kar nekaj klišejev, ki so povezani s spolnostjo.

In verjamemo, da si se v tistem trenutku vprašala, ali držijo ali pa so samo prazne marnje. Tokrat ti bomo razkrili resnico, da ne boš imela napačnih predstav o tem, kaj je res in kaj ne.

Punce, ki pogosto flirtajo, so 'lahke', fantje pa so junaki


Misliš, da je ta mit že mimo in da si ga prerasla? Upamo. Toda vseeno te moramo vprašati, ali je to res. Nisi zadnjič na neki zabavi sošolki na uho prišepnila, da se je tista vajina kolegica, ki rada flirta, zabavala že s polovico fantov iz vašega razreda? No, vidiš, da je ta mit še vedno prisoten, sploh ko gre za opravljanje. In čeprav misliš, da to ne drži, ga sem ter tja še vedno uporabiš. Morda zato, ker preprosto zavidaš sošolki, ali pa zato, ker je ne maraš. Vsekakor pa mit o puncah, ki se rade spogledujejo, ne drži. Flirtanje je povsem naravna stvar, in dokler pri tem ostane, ni razloga za slabšalnice. Enako velja za fante. Če spijo z več puncami, jih to ne naredi junake, temveč kvečjemu bedake. Najbrž iz tega lahko sklepaš, da tak fant nima pri sebi nikakršnega čuta za vrednoto, ki se ji reče zvestoba. Sicer pa – čim dlje od takih fantov in opusti misel na kliše!

Če fant ne misli na seks, je z njim nekaj narobe


Kdo pa še verjame v take pravljice? Čeprav se vedno znova govori, da imajo fantje v najstniških letih vedno v mislih samo seks in še enkrat seks, jim po glavi vendarle ne hodi samo to. Tudi oni imajo razne probleme in skrbi, zaradi česar kdaj pa kdaj niso razpoloženi. V tem ni nič slabega. Take stvari je treba razumeti tudi pri fantih. Tako kot ti tudi fantje niso neke 'seks mašine', ki delujejo na ukaz. To preprosto ne gre. Želja po seksu mora priti spontano in pri tem moraš nekoliko počakati, da bo tudi on pripravljen na to in da bo tudi on dal pobudo za vajin naslednji spolni odnos. Do takrat pa mu stoj ob strani in ga podpiraj. In verjemi, da ti bo za to hvaležen in te bo na koncu imel še raje.

Med menstruacijo ne smeš imeti spolnih odnosov


To ne drži, saj seks med menstruacijo ni noben tabu in tudi ne škoduje. Je pa zelo pomembno, da v tem času poskrbiš za primerno osebno higieno in da se fant vsekakor zaščiti. Ne samo zaradi spolno prenesljivih bolezni, temveč za vsak primer. Čeprav nekateri menijo, da ne moreš zanositi med menstruacijo, včasih mati narava poskrbi tudi za take vrste presenečenje, zato je zaščita tudi v tem obdobju vsekakor obvezna. Tako da se v tem obdobju odločita skupaj, ali bosta imela spolne odnose ali ne. Nekateri si jih res ne želijo, drugim se to ne zdi nič posebnega. Zato je ta odločitev seveda odvisna od vaju. O tem se prej iskreno pogovorita.

prejšnji članek
Kdaj prvič h ginekologu?
Kdaj prvič h ginekologu?
naslednji članek
Najbolj priljubljen kraj ljubljenja je …
Moj life
Najbolj priljubljen kraj ljubljenja je …
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija