mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ali prvič boli?

14. 9. 2017; 04.00
Avtor: K.M.
deklevpostelji
To je vprašanje, ki si ga postavljate vse!

Kaj pa če ti rečemo samo: ''Ne vemo''? Boš zadovoljna s tem odgovorom? Verjetno ne, a moramo ob tem vseeno izpostaviti dejstvo, da je verjetno to najbližji odgovor tistemu pravilnemu. Poglejmo, zakaj.

Prvi spolni odnos je tista tema, o kateri se največkrat pogovarjajo, največkrat je omenjena v dekliških in ženskih revijah in največkrat na njo pomisliš, predvsem takrat, ko se ta dogodek približuje. Velikokrat pa se pri tem bojiš bolečine, ki naj bi jo prvi seks prinesel sabo. Pa je res tako hudo?

Vzrokov za bolečino je veliko, a je ravno toliko razlogov tudi za to, da bolečine ni, vsaj ne v takšni širini, v kakršni jo pričakuješ. 

Za bolečino pri spolnem odnosu je krivih več stvari. Deviška kožica pri nožnici se pri prvem spolnem odnosu pretrga, kar lahko poleg bolečine povzroči tudi krvavitev. A je velikost, oziroma prekrivnost te kožice tista, ki velikokrat določi, kako intenzivna bolečina sploh bo.

Za bolečino je lahko kriv tudi tvoj spolni partner, če bo pri spolnem odnosu le neučakan, te bo zagotovo bolelo. Neizkušeni fantje, ki ne bodo vedeli, kaj delajo, ti bodo povzročili manj bolečine. Podobno je pri zelo izkušenih fantih, saj točno vedo, kaj delajo. Tisti, ki bodo želeli pa samo dobiti seks, pa ti lahko povzročijo največ bolečine. Tvoja nožnica se mora navaditi na nov, drugačen občutek, ta drugačnost pa lahko povzroči bolečino tudi pri kasnejših spolnih odnosih. 

Potem pa si za bolečino lahko kriva tudi ti. Zakaj? Če na spolni odnos še nisi pripravljena, boš podzavestno blokirala vsako interakcijo, tvoje telo na vdor ne bo pripravljeno, oziroma ga boš ti prepričala v to, da ni pripravljeno, temu pa lahko sledi huda bolečina. 

Zagotovo si velikokrat prebrala besedico 'lahko', to pa zato, ker je bolečina odvisna od večih dejavnikov. Vključiti moraš recimo tudi svojo razvitost, pa prag bolečine, sproščenost ... 

Če pa bo bolelo, pa moraš biti brez panike, saj ne boli samo tebe! 

prejšnji članek
Poglej, kako uživa Lina Kuduzović
Obsedena!
Poglej, kako uživa Lina Kuduzović
naslednji članek
Beyonce deli hrano žrtvam orkana v Houstonu
Obsedena!
Beyonce deli hrano žrtvam orkana v Houstonu
Preberite tudi