favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Nova punca tvojega bivšega

12. 12. 2017; 02.00
Avtor: M.M.
sad-girl-face
Ko gre on prvi naprej

Vsak razhod je težak, ne glede na vzroke ali na to, kdo je končal razmerje. Navezala si se nanj, zdaj pa se moraš naučiti živeti brez njega. In ko se ti že zdi, da ti gre bolje, ga srečaš v mestu - z drugo punco pod roko. Vate zavrta črviček ljubosumja - kako te je lahko tako hitro zamenjal za drugo?! Kako se torej soočiti z dejstvom, da te je on prebolel prej, kot ti njega?

Normalno je, da boš do svojega bivšega do neke mere vedno gojila neka čustva, sicer skoraj neznatna, vendar nikoli ne bodo popolnoma izginila. Zato te bo vedno rahlo zbodlo, ko ga boš videla na drugi strani ceste ali ko se boš zaletela vanj v trgovini.

Ljubosumje je povsem naravno čustvo, ki se mu ne morejo izogniti niti najboljši in najpogumnejši. Vendar se moraš zavedati, da ne temelji na tvojih globokih čustvih do bivšega fanta ampak predvsem na ženski tekmovalnosti in egu. Pomisli samo, kaj ti roji po glavi, ko ga vidiš z drugo - njen videz, njeni hobiji, kam njo pelje na zmenek ... V središču tvoje pozornosti je torej ONA in ne on. Gre za lažni alarm, ki si ga lahko hitro napačno razlagaš kot znak, da si še vedno zaljubljena vanj, v resnici pa so to le ostanki navezanosti, saj si ga potihem še vedno delno lastiš, čeprav ne želiš več biti z njem.

Kako premagati ljubosumje?

Najprej se moraš zavedeti, da njegova nova punca ni v ničemer boljša od tebe, zato sploh ni razlogov za ljubosumje. Verjetno je samo zelo drugačna od tebe, kar je smiselno, saj ti in tvoj bivši očitno nista bila prava drug za drugega. Nikakor pa se ne zaničuj in ne misli, da te ni imel rad, ker si bila preslaba zanj, zdaj pa je končno našel boljšo. Popolna si, kakršna si in našla boš nekoga, ki mu boš všeč točno takšna. Sicer pa je znano, da videz vara, torej kako si lahko prepričana, da nima njegovo popolno novo dekle na primer obupnega zadaha ali pa med spanjem smrči?

Poskusi se torej vesti čim bolj umirjeno. Ne zasleduj njegove nove punce po Facebooku. Ne pokaži bivšemu, da te prizadane ali da si jezna nanj. Vse to ti bo povzročalo samo še več bolečine in stresa.  Predvsem pa ne napadaj njegove nove punce! Ona ni tu ničesar kriva, njen namen ni prizadeti tebe, samo zaljubljena je, zato si ne zasluži tvojih zlobnih pripomb. S tem samo mečeš slabo luč nase. Seveda se včasih ne moreš upreti, da ne bi opravljala njenega velikega nosu s svojo najboljšo prijateljico, a skušaj se temu čim bolj izogibati in preprosto pozabiti na vse skupaj. 

Vedeti moraš tudi, da to, da ima novo dekle, ne pomeni nujno, da te je prebolel. Prav nasprotno, če se je prehitro spustil v novo vezo, je zelo verjetno, da je to zgolj njegov način prebolevanja vajinega razhoda.

In ne pozabi - če je njegova nova punca lepa in simpatična, to dokazuje samo, da ima fant dober okus - no, pa saj to tako ali tako že veš, saj si bila njegova prejšnja izbira vendar ti! ;)



prejšnji članek
Prihaja peti del znanstveno fantastične avanture
Obsedena!
Prihaja peti del znanstveno fantastične avanture
naslednji članek
VIDEO: Zendaya je odlična v pantomimi
Obsedena!
VIDEO: Zendaya je odlična v pantomimi
Preberite tudi