nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Sta lahko samo prijatelja?

20. 4. 2017; 05.29
Avtor: M.M.
best-guy-friend
Sta fant in punca res lahko samo prijatelja?

Res ti je všeč. Super oseba je, nasmeje te, vse si lahko povesta in druženje z njem je vedno zabavno. Vsi te sprašujejo, kaj se dogaja med vama. Vendar pa te kot fant niti malo ne privlači in si z njem ne želiš ničesar več, kot le prijateljstvo. Sta torej fant in punca res lahko samo prijatelja?

Seveda so tudi fantje lahko res prijetna bitja. In če se z nekom ujameš, spol pač ni pomemben. Fantje so lahko velikokrat celo boljši prijatelji, kot dekleta, saj so manj zakomplicirani, niso tako tekmovalni, opravljivi  ali ljubosumni nate, poleg tega pa ti lahko iz prve roke svetujejo, kako osvojiti tistega prikupnega lepotca iz sosednje ulice.

Vendar pa se lahko stvari hitro zapletejo. Morata si biti na jasnem, da sta res samo prijatelja in da nihče od vaju ne pričakuje kaj več. Bodita iskrena. Hkrati pa moraš ti sama ves čas paziti, da ga ne zavajaš in da tudi tebe ne zanese.

Nemalokrat se namreč zgodi, da se nekaj, kar se je sicer začelo zgolj kot prijateljstvo, sčasoma spremeni v zaljubljenost. Kar je seveda povsem logično, če pomisliš, da v prijateljih iščeš zelo podobne lastnosti, kot jih želiš pri svojem fantu - kemijo, bližino, navezanost, zaupanje, podobne interese, enak smisel za humor, skupne hobije in uživanje v družbi drug drugega.

Če tako čutita oba, je lahko to zelo romantična zgodba in super začetek veze, saj je ljubezen, ki zraste iz prijateljstva, močna ter globoka in le katera si ne želi, da je njen fant tudi njen najboljši prijatelj?

Vendar so čustva žal večkrat samo enostranska in to pomeni, da bo na koncu nekdo hudo prizadet, prijateljstvo pa je s tem obsojeno na propad.

Raziskave dokazujejo, da je največkrat fant tisti, ki od prijateljstva s punco želi - in celo pričakuje - več. 

Zato se že na začetku vprašaj, zakaj se družiš z njem. Kaj ti je na njem všeč? Te zbode v notranjosti, če omeni drugo punco? Ali morda vseeno hočeš nekaj več? 

Ker med fanti in puncami pač veljajo zakoni privlačnosti, je zelo verjetno, da se bo vsaj v nekem trenutku v vsakemu izmed vaju vzbudilo nekaj več, kot le prijateljska navezanost. Pomembno pa je, kako bosta na to odreagirala. Če si z njem res ne želiš zveze, potem se potrudi, da boš svoja čustva obrzdala in da tudi njegovih ne boš spodbujala.

Če sta res prijatelja, potem ga nočeš po neumnosti izgubiti, kajne?

prejšnji članek
To je sodobna bolezen številnih najstnikov
Moj life
To je sodobna bolezen številnih najstnikov
naslednji članek
Kaj je krivo, da se nenehno zaljubljam?
Moj life
Kaj je krivo, da se nenehno zaljubljam?
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska