Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Seks: Da ali ne?

26. 5. 2017; 11.30
Avtor: K.M.
teens-embrace
Zapleteno vprašanje in še bolj zapleteni odgovori.

Nekatere ste stare toliko, da o seksu dejansko še ne razmišljate, če že, se zgolj sprašujete o določenih lastnostih le-tega. Druge ste verjetno že postavljene pred dejstvo, da se same ali vaše vrstnice že soočate s tem, oziroma z željo po odkrivanju le-tega. Zadnje pa ste pred tisto prelomnico, ko morate seksu reči da ali ne. Kako veš, kakšen odgovor je pravilen in kdaj si na to resnično pripravljena?

Prvo pravilo je, če nisi prepričana, potem nisi pripravljena. Nikoli, ampak res nikoli se ti ni potrebno spustiti v tak odnos, če si tega ne želiš sama. Zakj bi se? Zato, ker to že počne tvoja prijateljica, oziroma ker ona pravi, da to počne. Ali zato, ker te v to sili tvoj fant. Naj ti zaupamo skrivnost, da tisti fant, ki te v to sili, zagotovo ni tisti pravi, ki bo poskrbel, da bo izkušnja odlična in primerna.

Primerna starost?
Hmmm, starost je v povezavi zelo relativen pojem. Zagotovo se s seksom ne bi smela srečevati v starosti, ko nanj nisi ne mentalno ne telesno pripravljena. Če vprašamo tvojega očeta, bo rekel, da bo primerno takrat, ko boš stara trideset let, ampak vseeno kdaj? Predvsem takrat, ko sta že nekaj časa v resni zvezi, se družita tudi izven šole, si zaupata, se spoštujeta in čustiš, da tudi fant tebe ljubi. Prvič že tako ne bo najlepše, še slabše pa bo, če boš to storila samo zato, da boš ugodila nekomu drugemu.

Zaščita


Ne glede na to s kom in kdaj boš doživela svoj prvi spolni odnos, med njim morata biti zaščitena. Kontracepcija je zelo pomembna, zaradi zdravstvenih razlogov in zaradi preprečitve nezaželjene nosečnosti, kajne?

Pogovori se
Popolnoma primerno je, da se o tem z nekom pogovoriš. Ni nujno, da je to tvoja mati. Lahko je staejša sestra, braova punca, ali pa celo zdravnica, ki ti bo znala svetovati o različnih vidikih tega odnosa. Zagotovo pa v seks ne smeš kar tako skočiti, nepripravljena in ne podučena.



prejšnji članek
Katy Perry končno razkrila podrobnosti spora, ki traja že nekaj let
Obsedena!
Katy Perry končno razkrila podrobnosti spora, ki traja že nekaj let
naslednji članek
Tudi Kendall Jenner si privošči to razvado
Obsedena!
Tudi Kendall Jenner si privošči to razvado
Preberite tudi