Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Vnesi spremembe

22. 11. 2016; 12.15
Avtor: K.M.
teen-room-3
Preobrazi svojo sobo!

Si že naveličana barve, ki že več let krasi stene svoje sobe? Je postelja že od začetka na istem mestu? So zavese takšne, kakršne je izbrala tvoja mati, ali so že po tvojem okusu? Verjetno si že ugotovila, da je čas za spremembe!



Ker si novega pohištva brez odobritve staršev žal ne moreš privoščiti, ti predlagamo, da v svojo sobo vneseš majhne spremembe. Za začetek prični pri barvi sten. Ne rabiš, da jih prepleska kak profesionalec, ampak se lahko z njimi igraš sama. Morda lahko uporabiš celo kak vzorec, ali pa kombiniraš različne barvne odtenke.

Naredi prostor
Pogištvo premakni nekoliko drugače, tako, da bo tvoja soba bolj zadihala. Premakni posteljo in pisalno mizo, če imaš možnost, pa lahko spremeniš tudi pozicijo omar. Odstrani stvari, ki jih ne uporabljaš več, v prvi vrsti govorimo o igračah, ki imajo zgolj sentimentalno vrednost, na njih pa se nabira samo še prah. Pred dodatnim opremljanjem sobo še dobro pospravi, tako da boš točno in lažje videla, kaj potrebuješ. Recimo nov predalnik, škatle za shranjevanje ...



Majhne spremembe
Veliko lahko narediš že z zelo majhnimi stvarmi. Barve, dodatki, blazine ... Če imaš v sobi že blazine, jih lahko sama preoblečeš v željeno blago. Sobo lahko poepstriš tudi s policami, na katere lahko potem izpostaviš knjige, spominke, male pozornosti ...

Barve
Bodi pozorna na barvne kombinacije. Rožnata bo vzbudila prijetno in udobno vzdušje. Modra bo vse skupaj malce ohladila. Vijolična te bo tolažila. Zelena barva miri. Rumena bo vse skupaj zelo poživela, oranžna pa vzbuja občutek drznosti. Zato lahko vsak kotiček sobe obarvaš z barvami, ki so zanj primerne.

Si že vnesla kakšno spremembo?

prejšnji članek
Trendi pričeske za letošnjo jesen
Lepotičenje
Trendi pričeske za letošnjo jesen
naslednji članek
Pričenja se tradicionalni knjižni sejem
Obsedena!
Pričenja se tradicionalni knjižni sejem
Preberite tudi