Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Nosi superge!

23. 10. 2016; 03.04
Avtor: K.M.
superge
Najbolj vroči modni trend sezone,

Si tudi ti med največjimi ljubiteljicami športne obutve oziroma tako imenovanih superg in se od njih kar ne moreš ločiti? Verjetno ti o tem vsaj dan predavajo tudi starši in želijo, da svojo najljubšo obutev končno zamenjaš za kaj bolj primernega, elegantnega, urejenega, odraslega ... Zdaj pa imaš končno izgovor, ki jim ga lahko ponudiš, in ta je ... Letos je prav ta obutev del največjega modnega krika, in to jesen boš z njimi zagotovo najmodernejša! Preveri, o čem govorimo!

Vse letošnje modne smernice se bolj nagibajo k športnemu videzu. Od tega, da so modni oblikovalci popolnoma pozabili na umetne trepalnice in umetne pričeske ter da so na modni brvi predstavili naravne, preproste videze, do krojev in videza oblačil, ki ni več tako baročno načičkan. Vse skupaj pa je s seboj prineslo tudi športno obutev. Ne govorimo o tisti modni obutvi, ki spominja na športno, a je v resnici zelo elegantna, ali tisti, ki jo proizvaja znamka športne obutve, le da je tokrat naredila različico za na slavnostno večerjo, ampak na pravi model športnega copata, s katerim bi verjetno lahko tudi tekla ali izvajala kakšen drug šport.

Trend naravnost iz Italije
Sosednja Italija s svojimi modnimi navdihi zagotovo spada med modne prestolnice. In kaj je tam trenutno najbolj modno? Kombinacija elegantnih oblačil in povsem običajnih športnih čevljev. Ni ti treba gledati niti na preveliko barvno ujemanje, saj so žive barve in barvne kombinacije v samem vrhu priljubljenosti. Modne navdušenke in blogerke v Italiji ter počasi tudi drugod po svetu, seveda tudi v Sloveniji, so to modo že prevzele. Vidiš jo lahko na naslovnicah modnih revij, na največjih modnih dogodkih, celo na modni brvi. Seveda pa so največji kazalnik tega trenda dekleta, ki veljajo za največje modne gurujke in modne strokovnjakinje, po katerih se zgleduje celotni svet.
Ker je Slovenija tako zelo blizu Italije, je ta trend že pokazal svoj vpliv tudi na naši strani meja. 

Katere superge pridejo v poštev?


Najpogostejša izbira so tekaški čevlji, predvsem tisti, ki jih morda uporabljaš tudi sama. Seveda ti ni treba kupiti profesionalnih šprintaric za to, da bi bila moderna, saj ti v njih res ne bi bilo udobno. Res pa je, da so se številni oblikovalci in modne pa tudi športne hiše že odločili, da bodo upoštevali te modne smernice, ker seveda želijo na svojo stran pridobiti čim več uporabnic. Tako lahko na policah najdeš superge različnih barvnih odtenkov, popolnoma bel par ali enobarvne pare z zanimivimi dodatki, kot so bleščice, leopardji vzorec, barvna podrobnost ... Zelo priljubljene so tudi rožaste oziroma cvetlične superge. Že po opisu ti je lahko jasno, da je ta obutev že na pogled preveč lepa, da bi sploh pomislila, da bi v njej tekla, hodila v hribe ali pa igrala tenis. Se strinjaš?

Kako jih nositi


Predvsem je pomembno to, da resnično kombiniraš elegantnejše kose in športno obutev. Pri tem moraš seveda paziti, da to niso tisti čevlji, s katerimi si na deževni dan po blatu hodila na sosednji hrib, potem pa si jih še pozabila umiti. Čevlji morajo biti kljub vsemu kolikor toliko urejeni, predvsem pa čisti in celi, saj vseeno želiš predstavljati neko modno zgodbo. Kot smo že omenili, so barvne kombinacije lahko zelo odbite in se prav zaradi modnega trenda lahko tepejo z oblačili. Priljubljeno je tudi, da je tem lepše, čim bolj barvito je. Pomembno je, da se zavedaš, da športna obutev in klasični džins v kombinaciji s preprosto, a malo lepšo majico zagotovo ne pomenita glavnih značilnosti te modne smernice. Govorimo bolj o elegantnih hlačah, dolgih oblekah, kratkih krilih, srajcah, skrbno urejenih in naličenih obrazih ... Tudi različne priložnost pa ponujajo različno dojemanje trenda: če boš takšna prišla na športno prireditev, resnično sploh ne bo opazen, če pa se boš udeležila elegantnega praznovanja, morda poroke, pa boš zagotovo modno izstopala.

Trend nosijo tudi zvezdnice


Tako oblečene in obute pa z velikim veseljem hodijo naokrog tudi zvezdnice. Zakaj le bi morale trpeti v visokih petah, če vsi modni strokovnjaki dobesedno zahtevajo športno in udobno obutev? Seveda so jih moški kolegi že prehiteli, saj je pri njih že kar nekaj sezon v navadi, da se pod elegantno obleko na rdeči preprogi skriva par malo manj elegantnih čevljev. Letošnji trend pa so z vsemi štirimi zgrabila tudi dekleta. Sicer moramo priznati, da niso tako zelo pogumna, da bi ga kar tako preizkusila v vsakršnih okoliščinah ali na vsaki modni obrvi, se pa njihova težnja že kaže v kar elegantnih izhodih, recimo na zmenke ali večerje, ki jih brez težav kombinirajo s pravo športno obutev. Takšno, ki se skriva tudi v tvoji omari.

Kaj še čakaš?
Obleci tisto krilo, naliči se kar se da vroče, ne pozabi na elegantno srajčko in obuj superge! Zagotavljamo ti, da se boš počutila odlično, obenem pa boš najbolj vroče oblečeno dekle, če seveda govorimo o modni kombinaciji.

prejšnji članek
Se res sovražita?
Obsedena!
Se res sovražita?
naslednji članek
Ne boš verjela, kaj je naredila Taylor Swift
Obsedena!
Ne boš verjela, kaj je naredila Taylor Swift
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska