Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

10 modnih napak

12. 8. 2017; 08.00
Avtor: Tjaša Kokalj/revija Fatalna
90 style
Verjetno se nobeno dekle ni nikoli namenoma obleklo v oblačilo, ki bi jo naredilo močnejšo ali pa poudarilo njene pomanjkljivosti. Veliko pa jih je, ki se oblačijo in izbirajo modne dodatke, ki jih naredijo starejše. Ker pa se kmalu vse obrne na glavo in si dekleta spet želimo biti videti mlajše smo za vas izbrali seznam modnih napak, ki vas postarajo.

1. Tvid

Medtem ko imajo nekateri materiali pridih in mladosten utrip, kot na primer denim, se zdi, da je pri tvidu to ravno nasprotno. Raje se odločite za pepita vzorec ali pa črtastega, tvid pa za nekaj časa še pustite pri miru, saj bo zanj še dovolj časa.

2. Korekcijska očala

Seveda jih potrebujete, postala so že nekakšen modni status, a vseeno ni še nobena ženska bila videti mlajša z bralnimi očali na koncu nosa in po možnosti še z vrvico okrog njih. Če že morate nositi očala za branje, izberite bolj trendovske modele, morda kakšno bolj živahno barvo in takšne z zanimivim svetlečim dodatkom ob strani.

3. Sivi lasje

Odločitev je seveda vaša, ampak kadar vidim žensko, ki je malce starejša od 30 let, s sivimi lasmi, jo to samodejno postara. Verjamem, da si ne želite postati sužnje barvanja, a vseeno vas sivi lasje v trenutku postarajo.

4. Jopica

Jope so se v zadnjem času malce preobrazile in postale bolj trendovske, a če že izbirate, izberite raje suknjič oziroma blazer z neko bolj konkretno konstrukcijo, ne pa jope brez oblike. In kar koli naredite, ne vežite si je okoli bokov, saj jih ne boste skrili, ampak le še poudarili.

5. Udobni/ortopedski čevlji

Želite pokvariti popolnoma dober videz in stajling? Izberite udobne sandale in jih vkomponirajte v stajling. Že res, da ga čez udobne čevlje ni, ampak vseeno je modna industrija tako napredovala, da zdaj delajo kakovostno obutev v modni preobleki, zato vam svetujemo, da se odločite za slednjo.

6. Mamine kavbojke

Že res, da so modne smernice osvetlile tudi tako imenovane 'mama kavbojke' – kavbojke z visokim pasom in malce širšim krojem, a to še ne pomeni, da je ta par narejen prav za vas. Vsaka znamka džinsa ima različne modele, za različne postave in starosti, zato raje izberite model, ki vam laska, in ne takšnega, ki popači vašo postavo.

7. Barva, ob kateri zbledite

Vsaka oseba je drugačna in ima svojo barvno karto. Posvetujte se s prodajalko ali svetovalko in skupaj določita barve, ki vam pristajajo, vas poživijo, polepšajo polt, izogibajte pa se takšnih, ob katerih zbledite.

8. Torbica stare mame

Vintage je sicer 'in', a to ne pomeni, da morate še vedno nositi enako torbico kot pred petnajstimi leti. Torbice so gonilna sila modne industrije v zadnjem desetletju in so pravi 'it' kosi v stajlingu. Izberite torej nov modni dodatek.

9. Preveč ali premalo ličil

Pretiravanje z rdečilom za lica in močna šminka z obrobo vas lahko enako postarata kot to, da ste brez ličil. Če niste prepričani, kaj deluje za vas, se posvetujte s prodajalko ličil ali pa umetnico ličenja in naj vam svetuje ličila za vas in vam pove, kako jih uporabljati.

10. Nogavice in superge

Slog za telovadna oblačila. Če ste mislili obleči hlače in nogavice ter superge, se temu slogu raje izognite, saj je zelo zastarel. Če imate radi superge, izberite raje 'slip-ons', a jih nosite brez nogavic.

prejšnji članek
Čudoviti vodni nohtki
Moj life
Čudoviti vodni nohtki
naslednji članek
Čudovite ideje za DIY rojstnodnevne voščilnice
Moj life
Čudovite ideje za DIY rojstnodnevne voščilnice
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska