Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Moda se bo tokrat ovila v mističnost ljubljenskega gradu

20. 3. 2017; 10.06
Avtor: K.M.
LJFW-marec2017-PHOTO-Peter-Giodani_1300x1700_px

Model - Marija Mara foto: Peter Giodani

Ljubljanski teden mode za pomlad-poletje 2017 se seli na Ljubljanski grad.

Slovenski teden mode bo imel letos s podporo Mestne občine Ljubljana eno izmed najbolj ekskluzivnih lokacij in se s tem še bolj usidral na zemljevid mode. Pestro osrednje in dodatno dogajanje bo vsem željnim postreglo s svežimi slovenskimi oblikovalskimi imeni, mednarodnimi sodelovanji, modnimi revijami in zanimivimi vzporednimi dogodki.


Modne predstavitve slovenskih oblikovalcev oziroma blagovnih znamk: ALEKSANDRA BRLAN, ANA 
JELINIČ​, BARBARA VRBANČIČ, ERICMATYASH, JANJA VIDEC, MAJA ŠTAMOL, MORRO​, M. FICTION, SANIJA REJA ASKE​, SIMONA KOGOVŠEK,​ TINA GORKIČ in ZOOFA. ​

Revije si bodo obiskovalci na Ljubljanskem gradu lahko v živo ogledali 30. in 31. marca, v popoldanskih in večernih urah. Dogajanje v sklopu LJFW bo 29. marca pričela predstavitev slovenskih predstavnic FASHION SCOUT SEE (Southeast Europe Fashion Showcase, ki nagovarja oblikovalce celotne regije) v desnem atriju Mestne hiše. ​Na tem dogodku se bodo s svojimi izbranimi kosi kolekcij predstavile Petja Zorec (kolekcija Tristan), Sari Valenci (jesen/zima 2017-18) in Ana Jelinič (Fishion). Oblikovalke bodo dan prej omenjene kose kolekcij predstavile v Beogradu, kjer bo strokovna mednarodna žirija izbranim omogočila predstavitev na londonskem tednu mode v sklopu revij Fashion Scout, jeseni 2017.

REVIJA ŠTUDENTOV NTF
Študentje NTF bodo tudi letos svoje kreacije predstavili na zaključni reviji na Ljubljanskem gradu. Koncept letošnjih kolekcij leži v odgovoru na hitro modno industrijo, ki mlade ustvarjalce usmerja k ročnemu delu in novim tehnologijam. O tem razmišlja tudi projekt Idrijska čipka, znotraj katerega so študentje ustvarili koktajl in večerne obleke s sodobno interpretacijo tradicionalne čipke. Projekt je nastal v sodelovanju z Občino Idrija, Društvom klekljaric idrijske čipke in Centrom za zaščito idrijske dediščine. Z nostalgičnim nabojem gleda v prihodnost ročnih del in omenjene avtohtone tehnike tkanja čipke.

prejšnji članek
Jezik glasbe ne potrebuje slovarja
Obsedena!
Jezik glasbe ne potrebuje slovarja
naslednji članek
Dekleta so uživala v pravljično obarvani premieri
Obsedena!
Dekleta so uživala v pravljično obarvani premieri
Preberite tudi