atene saharski pesek
Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske prašne nevihte

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Kako kupiti prvi modrček?

10. 2. 2017; 03.12
Avtor: K.M.
a15d751bd4b47274_bras.xxxlarge_2x
Večne težave in problemi ...

V najstniških letih se soočiš s številnimi novostmi. Med njimi je tudi potreba po nekoliko drugačni garderobi, s tem imamo v mislih predvsem modrček oziroma nedrček, ki ga seveda potrebujejo tvoje prsi. S tvojim telesnim razvojem pride tudi do tega, zavedamo pa se, da je prvi nakup zagotovo nekoliko težaven. 

Najbolje je, da se po prvi modrček odpraviš z mamo, sestro ali kakšno sorodnico, odpravite pa se v prodajalno s spodnjim perilom, saj se tam resnično spoznajo na modrčke. Pozneje jih boš lahko kupovala tudi v večjih trgovinah, a pri prvem boš potrebovala pomoč. Pomembno je, da veš, da prva velikost ne bo tudi zadnja, hkrati se lahko ta spreminja tudi glede na znamko modrčka. Preizkusi različne modele, saj se košarice razlikujejo in lahko na tvojo obliko prsi delujejo drugače. Če imaš prsi nekoliko večje, je pomembno, da izbereš modrček z večjo oporo, pa tudi naramnice naj bodo nekoliko širše. Velikost izbereš tako, da si izmeriš obseg pod prsmi, ki ti pove številko modrčka. Nato pa izmeriš še obseg na točki, kjer so prsi najbolj izpostavljene. Od tega obsega odšteješ prvega, rezultat okoli 10 centimetrov pomeni košarico A, vsaka dodatna 2 centimetra pa pomenita večjo košarico. Vseeno pa ga na koncu še preizkusi, modrček na tebi ne sme viseti, prsi ne smejo štrleti izpod njega, blago te ne sme tiščati, predvsem pa se moraš počutiti odlično.

Pomembni so tudi športni modrčki. Priporočamo ti, da vsaj med športno aktivnostjo, predvsem med tekom, nosiš športni modrček, saj te prsi tako ne bodo bolele in te bodo tudi manj ovirale pri sami vadbi. Vse skupaj pa bo dosti bolj udobno.

Z modrčkom pa se lahko tudi nekoliko razvajaš, ko izbiraš med različnimi barvami, modeli ...

prejšnji članek
Kako začrtati popolne obrvi?
Lepotičenje
Kako začrtati popolne obrvi?
naslednji članek
Čevlji, ki morajo biti v tvoji omari
Lepotičenje
Čevlji, ki morajo biti v tvoji omari
Preberite tudi