Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Krivec za slabe lase

9. 5. 2016; 01.36
Avtor: K.M.
lasje
Prekomerno umivanja las jim zgolj škoduje.

Seveda ti nočemo reči, da si moraš prenehati umivati lase, vendar je zelo pogost problem ta, da ta postopek ponavljaš prepogosto. Predvsem vsakodnevno umivanja oziroma večkrat dnevno umivanje je lahko celo škodljivo. Na tvojih laseh pa pusti posledice.

Zato je čas, da za svojo pričesko poskrbiš nekoliko drugače. Lasje se ti v manj kot 24 urah zagotovo ne bodo prekomerno zmastili (razen če pride do kakšne nepredvidljive situacije, ki lase zmasti 'od zunaj), zato tudi vsakodnevno umivanje ni primerno. Najstnica ti svetuje, da to počneš 3X tedensko ali resnično po potrebi. Nekatera dekleta imate takšno srečo, da si lahko lase umivate samo 2X na teden.
Zakaj?
Če si lase umivaš vsak dan, iz njih izperaš vse naravne sestavine in olja, ki skrbijo za obstojen lesk in samo kvaliteto las. Le to težko ponovno vneseš s prehrano, še manj pa s šamponi in balzami. Postopek je lahko celo več leten, saj mora las ponovno zrasti, da s seboj prinese vse te sestavine.
Dnevno dotikanje lase dodatno lomi.
Dnevna uporaba šamponov pa ni zdrava niti za lase, niti za tvojo kožo in niti za samo naravo.

Pomembno je, da pri samem umivanju uporabiš pravilne šampone za tvoj tip las, morda lahko pričneš z uporabo suhega šampona, hkrati pa moraš pri umivanju lase dobro izprati in jih kasneje čim manj krtačiti oziroma se jih dotikati.

Vemo, da je v poletnih mesecih to težko, a vseeno lahko narediš prvi korak do bolj zdravih las.

prejšnji članek
Ali sploh hodi na zmenke?
Obsedena!
Ali sploh hodi na zmenke?
naslednji članek
Neverjetni Selenin stil
Neverjetni Selenin stil
Preberite tudi