Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Nahrani suho kožo!

14. 4. 2017; 01.00
Avtor: Š. K.
getty_rf_photo_of_girl_exfoliating_dry_skin
Suha koža je včasih pordela in celo boleča, saj zaradi pomanjkanja vlage razpoka. Kako ji lahko pomagaš? Beri dalje!

1. Jutranji ritual

Nega suhe kože se začne že zjutraj. Kožo očistimo z izdelki, ki ohranjajo njen naravni pH, na primer s čistilnim mlekom, in vatnimi blazinicami.
Enako pomemben je nanos ustreznega tonika, ki kožo ponovno navlaži, predvsem pa jo pripravi za nanos kreme, ki kožo nahrani in zaščiti.

2. Ustrezna krema

Da bo koža mehka, nežna in čvrsta, jo je treba redno vlažiti in mastiti. Kremo nanašaj na obraz, ko je še vlažen od tonika, saj tako lažje prodre v podkožje. Dobra krema vsebuje sestavine, ki v koži zadržijo vlago, to so petrolej in njegovi derivati, mineralna olja, lanolin, glicerin, urea in vitamini pa pomagajo dovajati vlago v vrhnje plasti kože. 

3. Oljna terapija

Poleg redne nege s kremo lahko suho kožo še dodatno razvajaj. Občasno na obraz nanesi malo olivnega, mandljevega ali kokosovega olja in ga z rokami nežno vmasiraj. 

4. Vitamini za kožo

V najbližji lekarni kupi kapsule vitamina E. Odpri dve kapsuli, stisnite ven olje ter ga zmešaj z nekaj kapljicami limoninega soka. Nanesi na obraz in povsod po telesu, kjer imaš suho kožo. Pusti učinkovati nekaj minut, nato sperite. Po takšni negi o suhi koži ne bo več sledu.

5. Luščenje

Suha koža piling potrebuje le občasno, denimo enkrat mesečno. Najbolje, da ga zmešaš kar sama. Potrebuješ eno žlico posušenih kamilic, eno žlico olivnega olja in nekaj kapljic limoninega soka. Kamilice zdrobi in presej, tako da ostanejo samo manjši delci. Dodaj jim olivno olje in limonin sok. Dobro premešaj in si z zmesjo nežno zmasiraj obraz. Odstrani z vlažnimi kosi vate.

prejšnji članek
To je beseda, ki lahko reši tvojo zvezo!
Moj life
To je beseda, ki lahko reši tvojo zvezo!
naslednji članek
Ljubke lažnivke se poslavljajo
Obsedena!
Ljubke lažnivke se poslavljajo
Preberite tudi