Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Akne odpravi s tem

12. 7. 2018; 09.15
Avtor: K.M.
mozolji akne

foto: Profimedia

Čeprav morda misliš, da probiotiki pomagajo samo v prehrani, ni čisto tako. Z njimi si lahko pomagaš tudi pri težavah z aknami! Kako? Beri naprej.

Kako probiotiki zdravijo akne?
Tvoja prebava je občutljiva za stres in slabo kakovost prehrane, saj se s tem sproži razrast slabih bakterij, posledično pa se v tvojem telesu začnejo dogajati procesi, ki sprožijo vnetja. Eno od vnetij so tudi akne, raziskave pa so pokazale, da jih lahko preženeš s probiotičnimi izdelki.

Kako?
Če imaš težave z aknami, ti bo lahko pomagala probiotična prehrana (na primer jogurt, ki vsebuje probiotike), lahko pa poiščeš izdelek, ki bo prijazen do tvoje kože. Takšen izdelek s probiotiki lahko nanašaš neposredno na kožo, ki bo tako še hitreje in učinkoviteje ozdravela.

Poišči kremo za kože, ki vsebuje probiotike
Pri izbiri izdelkov za neposredno nego kože poišči tiste, ki vsebujejo probiotike, in tako zmanjšaj svoje težave z aknami.

Kaj bo s tvojo kožo in aknami naredila probiotična krema?


Takšna krema bo poskrbela, da bodo akne postale preteklost. Probiotična krema namreč mehča in obnavlja mikrofloro kože. Odpravlja številne težave s kožo, med drugim odpravlja akne in ekceme ter zmanjša možnosti za okužbo.

Naj akne postanejo preteklost
S pravilno nego torej lahko dosežeš, da bodo akne postale preteklost. Ne pozabi niti na redno čiščenje kože (zjutraj in zvečer). Naš nasvet pa je tudi, da se izogibaj ličilom, saj tako koža laže in hitreje zadiha.

Triki za nego aknaste in nečiste kože
Kako lahko sama z majhnimi triki vplivaš na nečisto kožo?

Losjonu dodaj sol
Sol spodbuja sušenje aken, zato vodi dodaj sol in zmešaj, da se stopi. S tekočino premaži kožo in pusti delovati pol ure. Nato obraz temeljito speri.

Naredi masko iz jogurta


Pogrej žlico medu in dodaj polnomastni jogurt. Masko nanesi na obraz in pusti učinkovati dvajset minut. Speri s hladno vodo, da se pore zaprejo. Mešanica je tako nežna, da jo lahko uporabljaš vsak dan.

prejšnji članek
S to hrano bo tvoj spanec boljši!
Moj life
S to hrano bo tvoj spanec boljši!
naslednji članek
Tako sta Hailey ob zaroki čestitali sestra in sestrična
Obsedena!
Tako sta Hailey ob zaroki čestitali sestra in sestrična
Preberite tudi