Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Od A do Ž o senčenju obraza

11. 5. 2017; 09.30
Avtor: K.M.
licenjelicila
Po zaslugi interneta so tehnike ličenja postale dostopne vsem.

Tako sta tudi osvetljevanje in senčenje obraza – kontura – že nekaj let izjemno priljubljena in sta obnorela svet. V nasprotju s časom, ko sta bila del visoke mode, zdaj postajata vsakodnevna rutina pri ličenju. Sprva se zdi postopek zapleten, ampak z nekaj vaje boš kmalu dosegla odlične rezultate.

Ustvari dobro podlago
Najprej si spni lase, da ti ne bodo uhajali na obraz in ti delali težav, poleg tega pa lahko uporabiš še trak za lase. Nato si dobro umij obraz in počakaj, da se dobro posuši. Če uporabljaš vlažilno kremo, počakaj, da se dobro vpije v kožo, tako da obraz ni masten.

Nanesi tekočo podlago v svoji naravni barvi, da boš na njej lahko lepo ustvarila konturo. Če pudra ne uporabljaš, bo senčenje težje, saj koža ne bo imela enakomerne polti in lahko hitro izpadeš lisasta. Če pudra res ne želiš uporabiti, lahko uporabiš tudi BB ali CC kremo z dobro prekrivnostjo.

Težave z izbiranjem pravega odtenka tekočega pudra so pogoste. Najboljši trik je, da preveriš odtenek na notranji strani zapestja ali na vratu. Vedno je bolje izbrati za odtenek svetlejši puder od temnejšega, nikakor pa ne uporabljaj presvetlega odtenka, saj boš hitro videti nenaravna.
Na problematične točke nanesi še korektor in s podlago si končala.

Čopiči v glavni vlogi
Potrebovala boš čopič za nanos temnejših barv in drug čopič za osvetljevanje. Za osvetljevanje lahko uporabiš tudi prst, vendar bo učinek blažji in poudarek bo na sencah. Čopič naj ne bo ne debel ne pretanek, vendar bolje ožji kot širši. Super je imeti tudi čopič, ki bo zabrisal vse linije, da ne bodo videti pretrde, lahko je tudi večji, predvsem pa naj bo mehek.

Pozor pri izbiri bronzerja!


Izberi dva do tri odtenke temnejši bronzer od svoje naravne polti – zlasti bodi pazljiva na to, da ne bo pretemen, saj boš videti smešno. Za fotografijo je lahko malo temnejši in bolj poudarjen, za dnevno in večerno ličenje pa je cilj, da je senčenje videti čim bolj naravno. Bronzer naj bo matiran (torej brez bleščic) in brez oranžnega podtona, saj je ta hitro videti nenaravno in lisasto.

Pravilno osvetli obraz
V nasprotju z bronzerjem pri osvetljevalcu ni nujno, da je matiran, saj tako poudari naravni žar obraza. Namesto osvetljevalca lahko uporabiš tudi dva odtenka svetlejši korektor.

prejšnji članek
S tem proti sodobni bolezni zvezdnikov
Moj life
S tem proti sodobni bolezni zvezdnikov
naslednji članek
Znaš pakirati?
Moj life
Znaš pakirati?
Preberite tudi