pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Zaščiti se

28. 5. 2016; 10.30
Avtor: M.M.
beach-beautiful-blue-gir
Sonce že neusmiljeno pripeka, zato zaščiti svojo kožo

Poletje je končno tu! Sončni žarki v tebi sproščajo vitamine in hormone sreče, zato se jim z veseljem nastavljaš. Seveda pa veš, da lahko sonce tvoji koži zelo škoduje in da jo moraš dobro zaščititi, zato je Najstnica prepričana, da si že kupila sončno kremo. Pa veš, kako jo uporabljati?

Predvsem je pomembno, da naneseš dovolj kreme, da dejansko prekrije in zaščiti tvoje celotno telo. To je sicer odvisno od vsakega posameznika, vendar je splošen napotek, da naj bi nanesla vsaj za eno pest kreme.

Izbrati moraš dovolj visok zaščitni faktor. Na embalaži pošiči oznako SPF, pred katero je številka. Sončna krema, ki ima manj kot 15 SPF, te bo premalo zaščitila. Torej naj bo faktor višji od 15, potem pa ga izberi glede na svoj naravni odtenek kože - svetlejša kot si, višji naj bo faktor.

Moraš tudi vedeti, da višina faktorja ne vpliva na stopnjo tvoje porjavelosti - sonce bo tvojo kožo še vedno doseglo tudi pri zelo visokem faktorju in enako porjavela boš, hkrati pa se boš izognila opeklinam ter grdi, izsušeni, pikčasti in starikavi koži. 

Vedno ponovno nanesi kremo po plavanju. Tudi če na embalaži piše, da je vodoodporna, jo moraš čez dan večkrat nanesti, predvsem pa, ko prideš iz vode. S kremo se namaži 15 minut, preden se izpostaviš soncu in nato zaščitno plast obnavljaj vsaki dve uri.

Ne pozabi na skrite kotičke. Ponavadi sončno kremo površno razmažeš samo po rokah, trebuhu in hrbtu. Pomembno pa je, da jo naneseš tudi na stopala, obraz, ušesa in vrat, saj so te deli veš čas neposredno izpostavljeni sončnim žarkom in te tam lahko najbolj grdo opeče.

Če imaš težave z mastno kožo na obrazu, v lekarni kupi posebno sončno kremo prav za obraz, ki bo tvojo kožo negovala in ne bo zadušila tvojih por.

Raje uporabljaj sončno kremo ali losjon, kot pa zaščito v spreju. Spreji naj bi nudili zelo slabo zaščito, predvsem zato, ker jih ponavadi nanesemo premalo in se pri nanosu večina izdelka razprši v zrak.

prejšnji članek
Filmi, ki jih mora videti vsako dekle
Obsedena!
Filmi, ki jih mora videti vsako dekle
naslednji članek
V njeni koži
Lepotičenje
V njeni koži
Preberite tudi