evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Kaj ti sporočajo tvoji nohti?

22. 5. 2017; 04.30
Avtor: Ana K.
shutterstock_181952099
Prepoznaj sporočilo svojih nohtov.

Tudi ti sodiš v tisto skupino deklet, ki veliko pozornosti namenijo negi obraza in las, pozabljajo pa na svoje nohte? Naj te to ne skrbi preveč, ker je večina žensk takih, a vendarle te Najstnica spodbuja k temu, da začneš misliti tudi na to in posvetiti nekaj časa svojim nohtom. Poskrbi, da bodo močni in zdravi, hkrati pa se nauči brati sporočila, ki ti jih posredujejo.

V nadaljevanju ti bomo predstavili znake, ki kažejo na to, da tvoji nohti niso zdravi in kar kličejo po razvajanju in ustrezni negi.

Bele pike
Bele pike so zelo pogost pojav, ki jih običajno povzročijo manjše poškodbe, kot na primer obtolčen noht. Torej, če se ti pojavijo, ne smeš zganjati panike, ker ne gre za nič strašnega. Enostavno počakaj, da ti noht zraste in s tem bodo izginile tudi bele pikice. Seveda pa ne pozabi na ustrezno nego.

Jamice
Kadar se na nohtih pojavijo jamice, je noht videti kot naprstnik. Jamice se običajno pojavijo zaradi določenih bolezni. Takoj, ko jih opaziš, nujno obišči zdravnika.



Rumenkasti nohti
Največkrat rumenkasta barva na nohtu ostane po odstranitvi barvnega laka. S tem ti dajejo znak, da potrebujejo počitek in ustrezno nego. Namoči jih v razredčen limonin sok in madeži bodo izginili. Svetujemo ti, da po tem nekaj časa ne nanašaš laka.

Cepljenje nohtov
Če se tvoji nohti cepijo, pomeni da ti primanjkuje kalcija in C vitamina. Posezi po limoni, kiviju, pomaranči, jagodah in si pridobi potrebne vitamine.

Najstnica ti svetuje …
Nohte redno striži in pili. Tudi nohti potrebujejo vlaženje, zato takrat, ko si roke mažeš s kremo, le-to raznesi tudi po nohtih. Odličen domač vlažilec pa se gotovo nahaja tudi v tvoji domači kuhinji. Posezi po oljčnem olju, saj bo utrdil krhke nohte in nahranil suho obnohtno kožico.

prejšnji članek
Kaj jim gre zares na živce?
Moj life
Kaj jim gre zares na živce?
naslednji članek
Kaj se dogaja s teboj v celotnem menstrualnem ciklu
Moj life
Kaj se dogaja s teboj v celotnem menstrualnem ciklu
Preberite tudi