Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Si pravilno umivaš lase?

13. 12. 2017; 12.00
Avtor: Ana K.
Najstnica te bo peljala po korakih pravilnega umivanja las.

Nega las je zelo pomembna. Če jih pravilno neguješ in ne delaš napak pri umivanju, si naredila že prvi korak na poti do zdravih in lepih las. Z našimi nasveti, bodo rezultati vidni zelo hitro.

1. Razčeši vozle
Preden se lotiš umivanja las, jih moraš razčesati. S tem boš dosegla to, da bodo tvoji lasje po umivanju manj zapleteni in posledično bo česanje lažje.

2. Temperatura vode je pomembna
Las ne smeš umivati s preveč mrzlo niti s preveč vročo vodo. Svetujemo ti, da izbereš vmesno temperaturo. Vseeno pa je bolje, če posežeš po mrzli kot pa po vroči, saj se bodo v tem primeru lasni mešički bolj odprli in bodo dovzetnejši za suhost in lomljenje.

3. Izberi šampon, ki ti ustreza
Odsvetujemo ti agresivne šampone. Ko boš kupovala šampon za lase, ne smeš šparati. Izberi tistega, ki ustreza tvojemu tipu las. Lahko se posvetuješ s prodajalko in ji poveš ali so tvoji lasje bolj mastni, suhi, normalni ali pa poškodovani. Zagotovo ti bo pomagala in bosta izbrali šampon, ki ti ustreza.

4. Nanašanje šampona
Glavo zmočiš z vodo, tako da so vsi lasje mokri. Potem sledi nanos šampona. Le-tega ne sme biti preveč ali pa premalo. Poglej kakšen mora biti premer šampona, ko ga stisneš na roko.



- za kratke lase približno 1.5 cm
- za srednje dolge lase približno. 2.5 cm
- za dolge lase približno 4 cm

Zelo pomembno pa je tudi to, da ga ne naneseš po celotni dolžini las. Nanesi ga zgolj na lasišče. Potem nadaljuj s krožnimi gibi in prenesi peno še po preostali dolžini las. Na konice ne smeš nikoli nanašati šampona, saj bodo le-te še bolj razcepljene.

5. Spiranje
Šampon moraš zelo dobro sprati. Zatem pa ti svetujemo, da naneseš še kakšno hranilno masko za lase iz aragana ali pa balzam. Po nekaj minutah speri tudi to.

6. Sušenje
Najboljše je naravno sušenje las. Izogibaj se vročim sušilnikom. Ko jih umiješ, si glavo osuši z mehko brisačo, ki jih ne bo poškodovala. Odsvetujemo ti tudi česanje mokrih las, saj so takrat zelo občutljivi. Raje počakaj, da se posušijo.


Naj tvoji lasje zasijejo kot še nikoli!

prejšnji članek
Spoznaj filozofijo ene izmed najboljših športnic na svetu
Moj life
Spoznaj filozofijo ene izmed najboljših športnic na svetu
naslednji članek
VIDEO: Koga poljublja Harry Styles?
Obsedena!
VIDEO: Koga poljublja Harry Styles?
Preberite tudi